Мека кукла София

Перфектната играчка за всяка възраст

0 Shares
0
0
0

През първите години от живота си децата се развиват бързо както умствено, така и физически. В много отношения играчките допринасят за тяхното развитие. Бихме искали да ви дадем няколко съвета за правилните играчки за всеки етап от живота на бебето и детето. Съветите са полезни не само за родителите, но и могат да ви дадат идея за подходящ подарък за рожден ден.

0-3 месеца

През първите три месеца бебетата лежат предимно по гръб със свити ръце и крака. Те все още не са в състояние да правят съзнателни движения, но благодарение на рефлекса си на захващане могат да вземат неща от вас, като мека играчка за гушкане. В този период зрението им започва да се развива. Играчки с контрастни цветове или музикалната въртележка, която свири с нежна мелодия, са прекрасни варианти, които бебетата да гледат!

3 – 6 месеца

Физически бебето се променя и расте. Има много неща, които бебетата откриват на тази възраст. Движенията стават все по-специфични и бебетата могат да лежат по коремчета за известно време. Те ще се забавляват много с активната гимнастика за бебета или мекото килимче за активност. Вниманието на бебето все повече се привлича от звуци. Дрънкалка или писуща мека играчка са идеални за този период от живота.

6 – 12 месеца

Двигателните умения на бебета на 6 и повече месеца се развиват много бързо. Те стават все по-наясно със собственото си тяло и какво могат да правят. Децата на тази възраст ще се преобърнат, ще започнат да пълзят, да се изправят или дори да ходят! Играчките, които привличат вниманието в този етап, са играчки с различни цветове и структури. Мек активен куб или мека книжка, например, са играчки, които предлагат много неща за изследване.

 

1 – 2 години

Когато достигнат първата година, повечето деца могат да ходят сами, въпреки че може да се нуждаят от помощ от време на време. За да стимулирате развитието на баланса, дървената количка за бутане е перфектна. На тази възраст децата са способни да правят прости пъзели или да подреждат кули. Играта с блокове в различни форми подобрява координацията им око-ръка. Елементи като дървено влакче или дървен мултиактивен куб са страхотни на този етап от живота.

2 – 3 години

Веднага след като децата достигнат възрастта на малко дете, те определено ще покажат своите предпочитания в играчките. Например, може да се интересуват от коли, животни или кукли. Децата от тази възрастова категория могат да задържат вниманието си по-дълго и те обичат да им четете приказка. Това също е добър начин за изграждане на техния езиков речник.

 

3 – 4 години

На този етап от живота децата знаят на какво са способни и обичат да имитират всичко, което виждат в света около себе си. В собствената си дървена кухня те могат да имитират мама или татко в ежедневното си поведение. Ролевата игра, като игра на майки и бащи или лекари и медицински сестри, е важна част от тяхното развитие. Къщата за кукли със своите безкрайни възможности със сигурност ще се превърне в любима играчка на тази възраст.

Споделети ни в коментар, кои са били любимите играчки за вашето дето в различните етапи от растежа му.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like