Как да почистваме каучукова залъгалка Bibs?

0 Shares
0
0
0

Как да стерилизираме залъгалка Bibs

За да поддържате добрата хигиена на една залъгалка е необходимо често почистване. Колкото по-малко е детето, толкова по-важно е да го предпазите от бактерии.

Преди първата употреба

Преди първата употреба (когато извадите биберона от опаковката), стерилизирайте залъгалката, като я поставите в обилно количество вряща вода за 5 минути. Не забравяйте да следите нивото на водата при кипене, за да не изгори щитът на тенджерата. Това е стъпка само преди първата употреба.

Три лесни стъпки за поддържане на хигиената на залъгалка:

  1. Поставете залъгалките в чиста купа и ги залейте обилно с вряла вода.
  2. Оставете залъгалките да се накиснат за приблизително 5 минути.
  3. Оставете ги да изсъхнат върху чиста кърпа.

СЪВЕТ: Когато детето е над 3 месеца, можете да изплакнете залъгалката, като я поставите в сито и я залеете с вряла вода. Този метод е по-бърз и предпазва от събиране на вода вътре в зърното.

3 стъпки за почистване на биберон: заливане, засичане на 5 минути, изсъхване

След почистване има вероятност да остане вода в зърното. Това се дължи на фактиа, че всички залъгалки Bibs имат клапа, изпускаща въздух, когато бебето засмуче. Тази вентилационна система позволява въздухът от вътрешността на зърното да се изтласка през клапата, като по този начин зърното си връща формата след като детето го извади от устата си. Капанът е причината, поради която има възможност да се събере вода след почистване и стерилизация на биберона. 

В този случай просто стиснете зърното, докато водата не изтече. Ако останат капки, оставете на възхуд да изсъхне.

Не варете каучиковите биберони!

Залъгалките не са предназначени за варене и следователно се унищожават от високата температура. Вместо това следвайте инструкциите по-горе и със сигурност ще убиете бактериите, без да нарушавате издръжливостта на залъгалката.

Какво да НЕ правим, за да запазим състоянието на качуковата залъгалка за по-дълго?

  1. Не оставяйте залъгалките от естествен каучук от латекс на пряка слънчева светлина.
  2. Не поставяйте залъгалките в съдомиялната машина.
  3. Не използвайте UV или парни стерилизатори за залъгалки.
  4. Не замразявайте залъгалките.

Не използвайте UV стерилизатори за латексна залъгалка


Тъй като естественият каучуков латекс е естествен материал, той претърпява естествен процес на стареене, който може да бъде повлиян от външни сили като UV светлина. Затова никога не използвайте UV стерилизатор за латексовите залъгалки BIBS, тъй като това ще повреди материала.

Не използвайте устройства за парен стерилизатор за латексна залъгалка


Има две причини, поради които не препоръчваме устройства за поточно стерилизатор:

Не сме тествали нашите залъгалки във всички тези различни устройства и не можем да гарантираме, че латексът няма да се счупи поради високите температури.
Латексът ще се разпадне, ако температурата надвиши 100°C. За да използвате парни стерилизатори хора, трябва да проверите инструкциите на производителя за стерилизатора по отношение на топлината и ватовете, за да сте сигурни, че температурата не надвишава 100°C.

Не използвайте стерилизиращ разтвор за латексна залъгалка


Не препоръчваме да използвате стерилизиращ разтвор за латексни залъгалки, тъй като разтворът може да повреди латекса, ако залъгалката остане по-дълго от препоръчаното.

Не използвайте почистване в съдомиялна машина


Не почиствайте залъгалките в съдомиялна машина. Почистващите препарати ще повредят материала (както латекс, така и силикон) и той може да стане крехък. Освен това повечето съдомиялни машини не достигат достатъчно висока температура, за да стерилизират залъгалките.

Ами микровълновата стерилизация?


Имайте предвид, че латексът ще се разпадне, ако температурата надвиши 100°C. Силиконът издържа на по-високи температури от латекса, но нашите общи препоръки са, че за да използвате микровълнова стерилизация, трябва да проверите инструкциите на уреда, за да сте сигурни, че температурата не надвишава 100°C. В повечето микровълнови печки залъгалките трябва да се нагряват за максимум 60 секунди при макс. 800W. В противен случай температурите ще надхвърлят 100°C.

Изберете подходящ цвят и форма от каучуковите биберони Bibs за вашето бебе!

Купа с каучукови биберони Bibs Boheme

 

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like