Идеи за обзавеждане на детска стая

0 Shares
0
0
0

Предлагаме ви 4 идеи и съвета за обзавеждането на детска стая. Един наистина вълнуващ момент за бъдещите майки, а и за децата когато пораснат и вземат участие.

Ето от къде да започнете

  • Определето какво ви е необходимо за стаята спрямо възрастта на детето.

За бебешка стая ви е нужна кошара, скрин за дрешки и фотьойл или диван, където спокойно да храните малкото човече. А ако искате да я ремонтирате, за да е подходяща за вашето вече пораснало дете, заменете кошарата с детско легло, малки масичка и столче, предвидете пространство за игра и място за съхранение на играчки.

  • Обособете зони – за сън, игра и почивка или учене.

Добре е те да бъдат визуално отделени, чрез настилка, стенни панели и декорация.

  • Изберете стил или тема на стаята.

Изберете до 2 основни цвята и 1 десен за акцент.

  • При мебелите, текстилът и декорациите заложете на естествени материали, като дърво, бамбук и памук.

Това са основните стъпки, по които да се водите към създаването на една приказна стая за вашето мъниче. Интериорните решения, които ви предлагаме са лесни за пресъздаване и можете спокойно да ги адаптирате спрямо вашият дом и вкус.

Стая в неутрални и пастелни цветове.

 

 

 

 

 

 

Ако искате стаята да излъчва топлина и уют  заложете на натурални цветове като бежово в стените и акценти в маслинено зелено. Добавете магичен абажур, който отразява силуети на животинки щом включите светлината.

Момичешка стая с пеперуди и цветя в розово

Момичешка стая в розово със спален комплект Little Pink Flowers

Момичешка стая в розово с дървена активна гимнастика Flowers and Butterflies Тапет за детска стая Little Pink Flowers

 

 

 

 

 

Розовото остава любим цвят на малките момиченца. Съчетайте го с бели мебели или такива в естествен цвят дърво, заложете на класически или пък модерен стил, всичко зависи от вашият вкус и предпочитание. Последните тендеции в интериора връщат тапетите на мода, като можете да ги използвате за акцент в стаята или да обособите зоната за игра. Красив и нежен тапет с пеперуди и цветя в пастелни цветове ще изглежда чудесно в момичешката стая.

Детска стая в морски стил

Килим за детска стая във формата на кораб

Тапет за детска стая Sailors Bay Blue Интериор на бебешка стая в морски стил

 

 

 

Морската тематика е изключително предпочитана за интериор на детска стая и не случайно. Асоциира се със светлина, топлина и синият, така успокояващ цвят на морето. Изберете светли или ратанови мебели. Добавете сладко памучно килимче по което детето спокойно да се разхожда босо. Холандският бранд Little Dutch има огромно разнообразие от килими в различни форми и цветове, а най-хубавото е, че са ръчно тъкани в етична среда от 100% рециклиран памук.

Слънчева и светла стая

Килим за детска стая от Little Dutch - Dot mintОбзавеждане на детска стая в пастелни цветове Балдахин за детската стая в цвят охра

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цвят охра, любим и често използван за детската стая. Създава положително настроение и енергичност. Използвайте го умерено, като акцент в зоната за игра или създайте магично кътче за четене на книжки. Нашите балдахини са чудесен вариант за това място в стаята на вашето дете.

Тапет за детската стая с дъги в слънчеви цветове

Тапет за детска стая с дъги

Детайлите в една детска стая

Детски текстил

Абажур за детска стая Дървена библиотека за детска стая

 

 

 

 

 

 

 

Блиблиотека за книги, място за космически постери и игри. Абажур със светещи в космоса планети и килимче – ракета за истински космонавти.

Бъдете креативни и напълнете детската стая с моменти на любов, нежности и забавление!

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like