Идеи за игри на плажа

Идеи за летни игри и занимания на открито за деца

0 Shares
0
0
0

В сезона на ваканциите и почивките на море и планина, забавленията за деца на открито са задължителни! Даваме ви няколко идеи за летни игри и играчки, с които децата да не скучаят през лятото.

Игри на открито

Летни игри и занимания на открито

 1. Каране на колело. Изведете децата си на забавна разходка с велосипед, в гората,  парка или из квартала. Ако детето ви е малко и все още не се чувства стабилно, започнете с балансно колело или тротинетка. В горещите дни, не забравяйте да си вземете вода!
 2. Направете домашен сладолед. Няма дете (или родител) на света, който би отказал сладолед в горещ летен ден. 
 3. Направете си пикник в парка с приятелски семейства. Събирането на деца за пикник може да бъде забавна групова дейност. Просто се уверете, че сте намерили малко сянка!
 4. Тротоарни рисунки с тебешир. Вземете забавни цветни тебешири за вашите деца и можете да създадете наистина забавни илюстрации с тебешир.
 5. Къмпинг в двора. Децата ви може да са твърде малки, за да отидат на истински къмпинг в гората или край морето, но защо не започнете от двора?
 6. Гледане на звезди от двора или плажа. Поставете няколко одеяла, легнете и гледайте звездите. Покажете на децата си как да намерят пояса на Орион и много други звезди. 
 7. Бейзбол с воден балон. Понякога комбинирането на две летни дейности може да създаде вълнуващ начин за игра навън. Просто вземете бухалка и напълнете водни балони. Сега можете да играете бейзбол с пръскане!
 8. Направи си сами хранилка за птици. Хранилката включва ролки от тоалетна хартия, намазани с фъстъчено масло и оваляни в семки. След като го окачите на клон, вашите деца могат да гледат как птиците идват да вземат нещо за ядене!
 9. Изградете крепост. Извадете вашата типи палатка на двора или терасата, закачете малко лампички, постелете тънко чаршафче, сложете играчки и оставете детето ви да си играе в неговата крепост!
 10. Играйте на криеница в тъмното. Смесете обикновената стара криеница с криеница в тъмното! Затъмнете прозорците си и подгответе зоните, които може да са опасни. Със сигурност е страхотно забавление!
 11. Подредете пъзел заедно. Когато търсите правилния пъзел, потърсете правилната възрастова група. Има специфични нива на трудност! Може да е прекрасно време да се свържете с децата си и да работите заедно върху реденето на пъзела.
 12. Боядисвайте камъни. Имате камъни във вашия двор или наблизо? Забавлявайте се докато намерите подходящи обли камъчета и рисувайте лица или други изображения върху тях с децата си. 

Играчки за плаж

Игри на плажа

 1. Пясъчен замък. Първата игра, за която всяко дете няма търпение, щом стъпи на пясъка, е да построи голям замък. Необходими са ви кофички и лопатка, а за украсата се впуснете в търсене за мидички, рапани и водорасли.
 2. Време е за сладолед! Какво ще кажете за ванилов сладолед от пясък? Комплекта от летни играчки на Little Dutch съдържа формички за сладкиши и сладоледи, какво по-сладко нещо от това за плажа?
 3. Стигнахте ли до водата? Научете детето си да плува като му помагате с детския пояс. А ако мъничето ви го е страх от водата, предложете да поплува първо в надуваема лодка, така то ще свикне да стои в морето или басейна, докато се чувства напълно сигурно и защитено. За по-смелите деца, ви предлагаме да играете с надуваема топка – пиян морков, народна топка или волейбол във водата.

Да си донесем морето вкъщи!

Направете си малък оазис в двора или на терасата с детски басейн, няколко играчки за баня и чадър. За по-малки пространства, заместете басейна с надуваема лодка и я напълнете с вода, ако сте събрали мидички от почивката на море, сложете и тях вътре.

 

Задължителни аксесоари за лятото!

 1. Слънчеви очила. Освен, че децата са очарователни с тях, те ги предпазват от вредните UV лъчи. Знаете ли, че и пясъкът и пътната настилка отразяват тези лъчи? Също така слънчевите очила предпазват от напрежение в очите вследствие на ярката светлина. Очилата на Grech & Co са устойчиви на удари, с 400 UV защита, невероятен дизайн и размери за бебета, деца и възрастни!
 2. Бански с UV защита, освен очите, през лятото е важно да пазим и детската кожа.
 3. Хавлиено пончо. Излизането от водата винаги е последвано от лек студен полъх, облечете мъничето си с пончо и то спокойно може отново да играе на пясъка.
 4. Плажна чанта за мама, за да бъдете всички в тон! 
0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like