7 начина за използване на пелени

0 Shares
0
0
0

Пелената, наричана още муселин, е незаменим елемент с бебе в къщата. Нищо чудно, че е често срещан елемент в списъците с необходими продукти за новородено. Пеленките се използват за различни цели и повечето майки наистина не могат да си представят, че нямат пелена под ръка.

1 – Повиване

Това е първата цел, за която обичаме да използваме пелените. Ако бебето ви спи неспокойно, може да е добра идея да опитате да повиете детето си. Когато се повиват, крайниците на бебето лежат близо до тялото, което пресъздава усещането за сигурността, която бебето е усещало в утробата. Той или тя вече не се притеснява от неконтролирани движения, което прави заспиването много по-лесно.

Бебе повито в пелена

2 – Чаршаф

Покрийте матрака с пелена – това е много удобно и изисква по-малко смени на вашия чаршаф с ластик.

3 – Кърпа при кърмене

Искате ли да покриете бебето си, докато кърмите? Пъхнете ъгъла на пелената под презрамката на сутиена и повийте бебето си. Това създава спокойна и уютна среда за вашето мъниче. Муселиновите кърпи имат добра пропускливост на въздуха, което ви позволява да покриете бебето си без никакви проблеми.

майка държи детето си в пелена

4 – Кърпичка за оригване

Поставете кърпата върху рамото си след хранене. Трябва ли да казваме повече?

5 – Кърпа

Муселиновата кърпа е много мека и много абсорбираща. След спокойна баня няма нищо по-удобно от това да подсушите бебето си с тази кърпа вместо с хавлия.

усмихната майка държи бебето си в пелени след баня

6 – Защита от слънцето

Излизате на приятна разходка? Няма нищо по-досадно от слънцето, което грее директно в количката. Този проблем може да бъде решен чрез поставяне на пелената върху сенника на количката. И има още едно предимство: намалява стимулите от околната среда, което успокоява вашето бебе, насърчавайки го да заспи. Дишащите качества на материята предпазват вашето бебе от прегряване.

Уверете се, че сте оставили отвор за навлизане на свеж въздух. Или завържете плата за дръжката на детската количка.

7 – По пътя

Съвет: уверете се, че винаги имате пелени в чантата си, когато излизате. За хигиенни цели препоръчваме да поставите пелената за повиване върху подложката за повиване, когато преобличате бебето си в обществена тоалетна. Това също така елиминира излишните тревоги в случай на малък инцидент.

пелени

Искате ли да имате свободни ръце? За целта отново полезна пелената: разгърнете нашата голяма пелена на пода и вашето бебе има собствено място за игра!

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like