6 идеи за игра с Дървена Дъга

0 Shares
0
0
0

Това е една от любимите ни играчки. Неизменно средство за игра в метода на възпитание – Монтесори. Защо? Ами толкова е проста, а крие толкова много възможности за игра. Този тип играчки не ограничават въображението на детето с правила и специфично предназначение, а го насърчават само да открие как най-много ще му допадне да си играе. И все пак ще ви дадем няколко идеи как ние си играем с дървена дъга.

  1. Стакер

Това разбира се е първото, което ще ви хрумне. Насърчете  мъника да подреди ринговете по големина, така че да паснат едно над друго. Така му помагате да развие усещането си за обем и пропорции. Когато детенцето е по-малко, може да не използвате всички рингове, а само 2 или 3.

  1. Игра за учене на цветове.

„Този ринг какъв цвят е? Ами този?“, „Подай ми жълтото.“ Забавен начин да насърчите дечицата да наименуват различните цветове.

  1. Мост или тунел

И вие ли имате стотици колички? Ами дървената дъга е техен пръв приятел – вече може да направите по-сложно трасе за тях.

  1. Игра за баланс

Ето как тази играчка може да се използва и от големи деца, даже и възрастни. Може да се опитате да преодолеете гравитацията със някоя сложна фигура или дори да подредите ринговете от най-голям към най-малък – пак няма да е лесно. С тази игра децата развиван своите фини движения, постоянство и засилват вниманието и въображението им

  1. Нарисувай ми…

Ето тук вече няма никакви граници за въображение. Знаете ли, че може да пресъздадете всевъзможни картинки с помощта на няколко ринга от вашата дъга? Ами да – пеперуда, петел, клоун, мече и какво ли още не. Интернет е пълен с идеи, а от нас дъгата.

  1. Аксесоар за детската стая

Дървената дъга стакер е изключително красива. Всяка стая има нужда от този малък акцент, за да направите интериора още по-страхотен.

Това са само 6 идеи, но възможностите са много. Виждали сме мъниците да си въобразяват, че дъгата е торта и всеки ринг е с различен вкус – жълтото е банан, розовото е ягодка, лилавото е боровинка. Вкусно, нали? Хайде сега и вие може да се развихрите с някоя от нашите дъги:

Дървена Дъга Ocean Little Dutch

Дървена Дъга Wild Flowers Little Dutch

Дървена Дъга Pure and Nature Little Dutch

Дървена Монтесори Дъга Голяма 8 части

Дървена Монтесори Дъга 5 части

 

 

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like